Graduate Students in Teaching, Mini Conference 2019

Event Date & Time

  • April 30, 2019
    9:45 am - 4:45 pm
  • May 1, 2019
    9:45 am - 4:45 pm

Event Description

Approved Registrations The 2019 Graduate Students in Teaching, Mini-Conference (GSiT) organizing committee is looking forward to welcoming presenters and attendees to UBC, Vancouver Campus, on April 30 and May 1, 2019.

Day 1: April 30, 2019

All sessions are in the Irving K. Barber Learning Centre, Lillooet Room (301)

9:50 – 10:00 am On-Site registration
10:00 – 11:00 am 60-minute participatory session
Theatre of the Distressed: Exploring Conflict for TAs
Facilitators: Liesl Lafferty and Roquela Fernandez, UBC
11:00 – 11:15 am Break
11:15 am – 12:15 pm 60-minute participatory session
ART/eaching: Exploring arts-based approaches within your teaching practice
Facilitators: Carolyn Jepson, Paisly Symenuk, Janina Krabbe, UBC
12:15 – 1:00 pm Lunch break
1:00 – 2:00 pm Round Tables (30 min x2)

  • Imposter Syndrome in Academia
    Facilitators: Kyle Gooderham and Gillian Glass, UBC
  • Help align Content and Assessment with Learning Objectives 
    Facilitators: Analise Hofmann, Connie Leung , Najah Adreak, UBC
  • Failure & Learning
    Facilitator: Shawn Hetherington, UBC

Poster session:

  1. Creative Writing TA Training and Support
    Presenter: Roquela Fernandez, UBC
  2. BioTAP, Building a Teaching Community through TA Training
    Presenter: Rhea Storlund, UBC
  3. TA Development in the Department of Psychology
    Presenter: Grace Truong, UBC
  4. Physics & Astronomy TA Training Program
    Presenters: Jeff Bale and Deborah Good, UBC
  5. Sociology TA Training Program
    Presenter: Silvia Bartolic, UBC
  6. Improving Student Readiness in Calculus with Learning Objects
    Presenter: Felicia Halliday, UVIC
2:00 – 2:15 pm Break
2:15 – 2:45 pm 30 min SoTL/TAR Project: Teaching Assistants with Disabilities
Presenter: Laura Bulk, UBC
2:45 3:00 pm Break
3:00 – 4:30 pm 90-minute participatory session
Adult Learning Theory Beyond Kolb’s
Facilitators: Natalie Westwood and Arnab Ray, UBC

 

Day 2: May 1, 2019

All sessions are in the Irving K. Barber Learning Centre, Lillooet Room (301)

9:45 – 10:45 am 60-min participatory session
Inclusivity in Learning: Minimizing Obstacles to Participation
Facilitators: Linda Horianopoulos and Kieran Forde, UBC
10:45– 11:00 am Break
11:00 am – 12:30 pm Panel: Graduate Students in Teaching (Career in Teaching)

  • Isabeau Iqbal, PhD, Educational developer, Centre for Teaching, Learning and Technology, UBC
  • David Oliver, PhD, Instructor, Department of Microbiology and Immunology, UBC
  • Rowshan Rahmanian, PhD, Post Doctoral Fellow, SFU
  • Lacey Samuels, PhD, Professor, Botany Department, UBC
12:30 – 1:15 pm Lunch break
1:15 – 2:45 pm 90 min participatory sessions: Incorporating Reflection into Teaching
Facilitators: Kaylee Byers and Kyle Gooderham, UBC
2:45 – 3:00 pm Break
3:00 – 4:30 pm 90 min session: Empathetic Provocation for Teaching Difficult Knowledge
Facilitators: Paisly Symenuk & Dawn Tisdale, UBC

 

Registration and payment are required to attend the Mini Conference. Click “Register Now” button to be directed to the e-payment portal to pay to register.